Vill ditt företag stödja WWF

Ditt företag kan stödja WWFs arbete genom att skänka en företagsgåva eller bli WWF Vänföretag. Klicka på respektive  webbanner nedan för mer information. 

 

 

 

 

 

Postkodlotteriet stödjer WWFs arbete för en levande planet

WWFs generalsekreterare Håkan Wirtén och Malin Wiberg, Projektledare WWF tar emot checkar under utdelningen 21 februari.

Vid Postkodlotteriets årliga utdelning till sina förmånstagare den 21 februari fick Världsnaturfonden WWF ta emot 21 miljoner kronor till sitt arbete för miljön och naturen. Dessutom beviljade Postkodlotteriet 12 miljoner kronor till matprojektet ”Vego i världsklass” samt 6 miljoner kronor till artprojektet ” Skydda isbjörn och vildren i Arktis".

 

– Ett stort varmt tack till Postkodlotteriet och alla lottköpare som gör det möjligt för oss att ytterligare stärka vårt globala miljö- och naturvårdsarbete. Planetens utmaningar är enorma. Tillsammans kan vi påverka utvecklingen i rätt riktning för en mer hållbar framtid, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på WWF.

Pengarna ska bland annat gå till WWFs arbete för att bromsa klimatförändringarna, hållbara städer, levande hav och för att engagera unga i arbetet med att bevara en levande planet.

WWF fick också ta emot stöd till två specialprojekt – "Vego i världsklass" tillsammans med Sveriges Olympiska Kommitté som ska utmana myter och fördomar om en grönare kost och träning. Tillsammans ska organisationerna utveckla och kommunicera hållbara och klimatsmarta måltider för prestationer i världsklass.

Projektet "Skydda isbjörn och vildren i Arktis" har som mål att skydda ett område för vildren i norra Kanada, stort som Västeuropa. Foto: Steve Morello / WWFProjektet ”Skydda isbjörn och vildren i Arktis” har som mål att skydda ett område för vildren i norra Kanada, stort som västra Europa. Åtgärder ska sättas in för att minska den enorma tjuvjakten på vildren i Ryssland och skydda och inventera isbjörn på Wrangelön i Ryssland.

– Vi står inför stora miljö– och klimatutmaningar. Tack vare alla våra kunder kan vi fortsätta stötta WWFs arbete så att jordens resurser kan användas på ett mer hållbart och rättvist sätt, säger Robert Hårdh, välgörenhetschef för Novamedia Sverige som driver Svenska Postkodlotteriet.

Sedan Postkodlotteriet startade 2005 har WWF fått ta emot cirka en halv miljard kronor i stöd till sitt naturvårdsarbete.

 

 

Tack till alla lottköpare

 

 

Foto: WWF

 

WWFs klimatvision

Visionen för klimatarbetet är en säker och hållbar framtid för människor, platser och arter i ett rättvist samhälle där den globala uppvärmningen inte överskrider 1,5-gradersmålet. WWF får stöd av Postkodlotteriet för ett brett arbete för att stoppa den globala uppvärmningen.
 

Läs mer

Foto: Mats Lindfors

 

Östersjön

Vårt vackra hav är ett av världens mest förorenade. Övergödning, överfiske och den ökande sjöfarten har gjort Östersjön till ett hav i kris. Men Östersjön går att rädda. Tack vare stöd från Postkodlotteriet kan WWF öka sina insatser för ett hållbart fiske och för ett rent hav med hög biologisk mångfald.

Läs mer


Information från postkodlotteriet

”Postkodlotteriet – lotteriet för en bättre värld"
I Svenska Postkodlotteriet har lottköparna chans att vinna tillsammans med sina grannar. Lotteriet har drygt en miljon lottköpare. Postkodlotteriets tv-program PostkodMiljonären sänds i TV4  har 1 miljon tittare i snitt per program. Postkodlotteriets vision är att bidra till en bättre värld för människor, djur och miljö. Med din lott är du också med och bidrar. I år får Postkodlotteriets förmånstagare – över 50 ideella organisationer – dela på nästan 1,1 miljarder kronor. Svenska Postkodlotteriet har sedan starten 2005 delat över 7 miljarder kronor till den ideella sektorn.

Läs mer om PostkodLotteriet


Fakta:
Postkodlotteriets 55 förmånstagare är: Alzheimerfonden, Amnesty International, Astma- och Allergiförbundet, Barncancerfonden, BRIS, Cancerfonden, Civil Rights Defenders, Diakonia, Erikshjälpen, ECPAT, Fairtrade Sverige, Friends, Friluftsfrämjandet, Fryshuset, FUB, Greenpeace, Hand in Hand, Hjärnfonden, Hjärt-Lungfonden, Hungerprojektet, Håll Sverige Rent, Kvinna till Kvinna, Läkare Utan Gränser,Mentor, MinStoraDag, Naturskyddsföreningen, Neuroförbundet, Nordens Ark, Operation Smile, Peace Parks Foundation Sweden, Plan Sverige, Svenska Postkodlotteriets KulturStiftelse, Svenska PostkodStiftelsen, Svenska Postkodlotteriets Idrottsstiftelse, Reumatikerförbundet, Rädda Barnen, Scouterna, Sjöräddningssällskapet, SOS Barnbyar, Star for life, Svenska Afghanistankommittén, Svenska Röda Korset, Sveriges Stadsmissioner, Sverige för UNHCR, Svenska Seglarförbundet, Svenska Skidförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté, UNICEF, WaterAid, Vi-Skogen, World Childhood Foundation, World´s Children´s Prize Foundation, We Effect och Världsnaturfonden WWF.


Foto: Anup Shah/ WWF-Canon/ Naturepl.com

Orangutang

Läs mer på Postkodlotteriets hemsida: postkodlotteriet.se

 

Senast uppdaterad 2018-03-07

 

 

WWFs samarbetspartners

WWFs Håkan Wirtén vann 350 000 tillsammans med Anders Jansson i Postkodmiljonären!


WWFs Generalsekreterare Håkan Wirtén  vann tillsammans med den kända komikern Anders Jansson 350 000 kronor till WWF . De pengar de vann går till WWFs viktiga projekt.


I Postkodmiljonären sitter de tävlande i ”Heta stolen” och svarar på 15 frågor på sin väg mot miljonen. Till varje fråga får man fyra svarsalternativ. Ibland har representanter från ideella organisationer chansen att vara med och tävla och vinsten går oavkortat till organisationens arbete. Den här gången var det WWFs tur! För WWF tävlade alltså Håkan Wirtén, som är WWFs generalsekreterare, tillsammans med Anders Jansson. Anders Jansson är kanske allra mest känd för sina populära roller i humorprogrammet "Hipp hipp” där han bland annat gjorde karaktärerna Tiffany Persson och journalisten Morgan Pålsson.Världsnaturfonden WWF är

förmånstagare till

Svenska Postkodlotteriet 


Håkan Wirtén tar emot checkar från Postkodlotteriet. Tack till alla lottköpare!

Läs mer  

 

Uppdrag: Rädda världshaven

Se det första avsnittet i dokumentärserien Mission: Save the Ocean. Dokumentärserien handlar om det arbete tre av världens främsta miljöorganisationer: WWF, Greenpeace och MSC har utfört inom ramen för Postkodlotteriets stora satsning för världens hav: Project Oceans. Syftet med projektet var att verka mot överfiske och bevara arter som är på väg att försvinna.

Med hjälp av stödet från Postkodlotteriet Project Oceans har WWF kunnat göra en extra satsning för att skapa förståelse för och skydda livet i djuphaven, och att rädda två av havets utrotningshotade arter: den blåfenade tonfisken och havslädersköldpaddan.

 


 

Earth Hour City Challenge

Earth Hour City Challenge ger städer i Sverige och världen möjligheten att bli förebilder inom hållbar stadsutveckling. Postkodlotteriet stödjer Earth Hour City Challenge.

 

Städer uppmanas att presentera holistiska, inspirerande och trovärdiga planer för att kraftigt öka andelen förnybar energi inom de närmaste decennierna. En internationell jury bedömer hur städerna planerar för att gynna klimatsmarta lösningar inom förnybar energi, boende och transporter m.m.

Earth Hour City Challenge –
Städer inspirerar världen!

 

 

Fakta

 

 

Totalt har Världsnaturfonden WWF fått ta emot över 490 miljoner kronor sedan Postkodlotteriet startade 2005.

 

Pengarna har genom åren bland annat gått till att skydda mer av orangutangernas skogar på Borneo och lemurernas områden på Madagaskar. 

 

Stödet går också till arbetet  med att stoppa den globala uppvärvningen och  jobba för omställningen från fossilt till förnybart.