Gå till huvudinnehållet

Nyheter|21 maj, 2023

Lunchsamtal med temat biologisk mångfald i samarbete med Svenska kyrkan 7/6

Gustaf Lind, Åsa Ranung, Magnus Aronson, Sara Sällström

Välkommen att delta i ett lunchsamtal med temat biologisk mångfald: "Att leva i harmoni med naturen – från ord till handling". Samtalet tar avstamp i frågeställningen om hur vi i Sverige kan leva upp till den nya globala räddningsplanen för naturen.

Samtalet är en uppföljning till det historiska FN-mötet under Konventionen om biologisk mångfald COP15 i Montreal i december då världens ledare antog ett globalt ramverk för att stoppa och vända förlusten av biologisk mångfald till 2030. Nu gäller det för de närmare 200 länder som skrivit under att gå från ord till handling och leva upp till våra åtaganden. Så hur gör vi det? I samtalet kommer vi även att diskutera lösningar och vikten av värderingar för att nå målen i den nya räddningsplanen för naturen och för att kunna ställa om till ett hållbart samhälle. Under samtalet kommer vi att beröra frågor som: Vad står det i avtalet och vad innebär det för oss? Vad måste vi i praktiken göra för att leva upp till våra åtaganden? Hur kan det leda till handling, internationellt, i Sverige i form av politiska åtaganden, för aktörer som företag och organisationer samt som privatperson?

Samtalet modereras av WWF och diskussionen hålls av representanter från WWF, Svenska kyrkan Stockholms stift, Regeringskansliet.

I december på COP15 - Konventionen om biologisk mångfalds möte - antogs ett nytt ramverk för biologisk mångfald. Nu håller vi ett offentligt samtal som en uppföljning.

Läs mer om den globala räddningsplanen för naturen.

Medverkande: Gustaf Lind, Generalsekreterare WWF, Åsa Ranung, Senior Policyrådgivare WWF, Biskop Andreas Holmberg, Svenska kyrkan Stockholms stift, Charlotta Sörqvist, Regeringskansliet, Sveriges chefsförhandlare för Konventionen om biologisk mångfald, Moderator: Maria Schultz, senior rådgivare WWF.

Tid och plats:

Sankt Jacobs kyrka i Stockholm.

Onsdagen den 7 juni, kl. 12.00-13.00. Dörrarna öppnas redan 11.30

Samtalet streamas även via Youtube, för den som inte kan närvara eller vill se i efterhand: Lunchsamtal på temat Biologisk mångfald ”Att leva i harmoni med naturen – från ord till handling” - YouTube

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän medlem

Tack vare våra trogna naturvänner kan vi fortsätta kampen för djur och natur. Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Bli medlem

Senast ändrad 28/08/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se