Gå till huvudinnehållet

Goda resultat|2021

Rekord för Earth Hour!

A group of people spelling out Earth Hour with sparklers against a dark sky on Vancouver Island, Earth Hour 2010, Canada.

WWF har under 2021 haft stor framgång med att nå ut till både kommuner och allmänheten. Ett kvitto på detta var det stora engagemanget i Earth Hour där 236 kommuner deltog i 2021 års tema ”Är du med?”. Budskapet var att uppmärksamma att vi alla kan göra stor skillnad genom små och stora förändringar i vår vardag.  

Många ikonbyggnader tog ställning och stöttade Earth Hour genom den symboliska handlingen att släcka ner sina byggnader både i Sverige och internationellt. Gröna Lund, Stadshuset, Drottningholms slott, Eiffeltornet i Paris, Tokyo Skytree och Niagarafallen var bara några av de som deltog. WWF tog också fram 50 förändringar riktade till allmänheten, som innehåller allt från att släcka under Earth Hour och lägga locket på kastrullen, till att förvandla gräsmattor till blommande ängar och gå med i bilpooler – allt för att bidra till en hållbar planet. Under Earth Hour-timmen höll WWF tillsammans med Primetime i ett livesänt quiz för där man kunde testa sina kunskaper, detta digitala event var också för att ta hänsyn till den dåvarande Corona situationen. Globalt deltog hela 192 länder i Earth Hour, vilket är rekord!    

WWF satsar på ännu större deltagande till Earth Hour 2022 – Släck för vår enda planet! Läs mer om hur du kan delta här 

Dela gärna:

Senast ändrad 10/02/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se