plast-i-havet-3.jpg

STOPPA PLASTFÖRORENINGARNA!

Varje år dumpas åtta miljoner ton plast i haven. Plast som sedan kan komma tillbaka till oss genom vattnet vi dricker, maten vi äter och luften vi andas.
Människor runt om i hela världen kräver förändring. Men regeringar agerar inte tillräckligt snabbt. Vi behöver ett bindande globalt plastavtal – skriv under vår namninsamling idag och kräv förändring!

JAG SKRIVER UNDER!

Vi behöver ett globalt bindande plastavtal

Plastföroreningarna är ett av de mest slående exemplen av vilken skada vi människor har orsakat vår planet. Från våra lokala kustområden till det avlägsna Arktis, har plastdumpningen förorenat våra hav, skadat och dödat vilda djur.

Situationen eskalerar. Om vi inte agerar nu på en global nivå kan det finnas mer plast i haven än fisk år 2050. FN måste agera för ett globalt bindande plastavtal för att bekämpa plastföroreningarna i haven.

Alla länder bär ansvar för plastkrisen. Och alla länder måste verka för en lösning – världens regeringar måste ta ansvar och agera så att plastföroreningarna upphör.

Tillsammans kan vi lösa plastkrisen och visa att det är möjligt att rädda naturen!

Grön havssköldpadda som fastnat i plast.

BLI MARINFADDER!

Den största mångfalden av liv på jorden finns i havet. Vi arbetar för att skydda de marina ekosystemen och alla fantastiska arter som finns i havet.

BLI MARINFADDER

salar_medium_ww266671-1600×1144

ÖSTERSJÖN BEHÖVER DIN HJÄLP!

Vårt vackra innanhav är ett av världens mest förorenade. Vi arbetar ständigt för att förbättra livsmiljöerna för de enastående arter som finns i Östersjön.

BLI ÖSTERSJÖFADDER

Dela gärna:

Senast ändrad 03/02/21

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se