Gå till huvudinnehållet
MALAJISK MYRKOTT_Suzi Eszterhas_Wild Wonders of China_WWF

BLI REGNSKOGSFADDER

Som fadder bidrar du till att:

  • Stoppa avskogningen
  • Öka skyddade regnskogsområden
  • Stoppa massutrotningen
  • Återskapa förstörda skogar

Det enda vi inte får göra är inget. BLI FADDER!

Steg 1 / 3

Välj månadsbelopp

Som fadder blir du månadsgivare via autogiro och bidrar regelbundet till WWFs arbete. Med ditt fadderskap planteras ett träd i regnskogen.

Fyll i uppgifter

Faktureringsdetaljer

Sverige

Signera autogiro

  • Läs och godkänn villkoren för att gå vidare med beställningen.

Fyll i dina kortuppgifter

Här fyller du i dina kortuppgifter och efter det kommer du vidarekopplas till tacksidan!

Fyll i ditt mobilnummer och öppna din Swishapp för att genomföra gåvan.

Fyll i uppgifter för faktura

Här fyller du i fakturainformation så vidarekopplas du efter det till tacksidan!

De skygga och närsynta myrkottarna är de enda däggdjur som bär fjäll. Fjällen brukar skydda bra mot faror – det är bara att rulla ihop sig och vänta tills faran passerat. Men det fungerar inte längre. De ihoprullade myrkottarna plockas och läggs i säckar. För deras fjälliga rustning gör dem till världens mest efterfrågade vara i den illegala handeln med vilda djur. I Asien har bestånden krympt med 80 procent de senaste 10 åren. Efterfrågan växer på den illegala djurmarknaden. Var med och rädda myrkotten och få stopp på den illegala handeln med djur – bli Regnskogsfadder.

 

Som REGNSKOGSfadder får du

653_webbanpassad

Fler träd till regnskogen

Med ditt fadderskap planteras ett nytt träd i regnskogen.

WWF-Magasin-Sep-2020

WWF-magasin

Tidningen WWF Magasin digitalt fyra gånger per år, spännande läsning illustrerad med vackra naturfoton.

Orangutang

Regnskogsrapporten

Regnskogsrapporten (e-nyhetsbrev) fyra gånger per år med rapportering från fält om konkreta naturvårdsresultat.

instagram-wwfstoltfadder

WWFs Instagramkonto

Tillgång till WWFs Instagramkonto för faddrar där vi delar härliga bilder, filmer och du får möjlighet att följa oss i vårt viktiga arbete.

MALAJISK MYRKOTT, Suzi Eszterhas / Wild Wonders of China / WWF

Ge bort ett fadderskap

Den perfekta presenten till den som har allt – ge bort ett fadderskap för att rädda utrotningshotade djur! Ge bort en gåva som gör skillnad!

Läs mer

Hoten

Regnskog-vs-ingen-regnskog
FÖRSTÖRDA LIVSMILJÖER

Regnskogar är en av de mest hotade livsmiljöerna på jorden och mest utsatta för avskogning. Varje år förstörs cirka 140.000 kvadratkilometer regnskogar och hälften av all regnskog har försvunnit på bara de senaste 100 åren.

Hands of an orang utan in cage, Jambi, Sumatra, Indonesia
TJUVJAKT & ILLEGAL HANDEL

Regnskogens fantastiska invånare drabbas hårt av tjuvjakt och illegal handel. Till exempel har hälften av alla orangutanger på Borneo, 100.000 individer, försvunnit bara de senast 20 åren. Jägare kidnappar unga orangutanger för att sälja som husdjur, och dödar samtidigt deras mödrar.

skogsbrand
SKOGSBRÄNDER

Skogsbränder är också ett stort problem. På ett år kan miljontals hektar skog försvinna och många vilda djur får sätta livet till. När skogen avverkas eller brinner upp släpps kolet ut i atmosfären. Tyvärr är avverkningen av världens skogar så stor att i stället för att hjälpa oss, bidrar den till att försämra klimatet.

Vad gör WWF

Kayan Mentarang National Park, East Kalimantan (K. Timur), Kalim

Borneos hjärta

Borneos hjärta är ungefär lika stort som halva Sverige. Det är en av världens mest unika platser i fråga om flora, fauna och naturmiljöer, där en stor andel av arterna bara finns på Borneo. Antalet trädarter på Borneo uppskattas till cirka 4 000 vilket gör ön till en av de mest artrika platserna på jorden när det gäller träd. I denna skog lever orangutanger, elefanter, leoparder, noshörningar och gibbonapor sida vid sida

Kayan Mentarang National Park, East Kalimantan (K. Timur), Kalim

Bevarande av regnskog

En av de mest unika satsningarna på att bevara regnskog i Asien, är den så kallade Borneo-deklarationen, även kallad The Heart of Borneo. Efter omfattande påtryckningar från WWF och andra organisationer om att något stort måste göras för att bevara Borneos natur, skrev Indonesien, Malaysia och Brunei, de tre länder som Borneo består av, under en historisk överenskommelse 2007.

Fisherman, Empangau, West Kalimantan, Indonesia

Samarbete med lokalbefolkning

Att engagera lokalbefolkningen är också en viktig väg för att nå framgång i bevarandet av regnskogen och dess invånare. Genom att stärka ursprungsbefolkningars och andra lokala gruppers offentliga röst samt erbjuda nya inkomstbringande möjligheter, som satsningar på ekoturism eller förbättrade odlingsmetoder, ökar möjligheterna till en stärkt lokal påverkan och handling.

Sebangau National Park landscapes, Central Kalimantan, Indonesia

Sebangau nationalpark

Ett annat viktigt område för WWF är den stora nationalparken Sebangau på södra Borneo. Här återfinns idag världens största population av orangutang, på mellan 6 000 till 9 000 djur. WWF var aktivt med och bildade även denna park år 2004 och såg därmed till att detta fantastiska område blev skyddat och hem för många orangutanger. WWFs vision för Sebangau är att erbjuda befolkningen i och runt om parken stabila möjligheter till försörjning samtidigt som ekosystemets mångfald, där också orangutangen ingår, kan bevaras.

Trots utökat skydd och stärkt lokalbefolkning så är inte farorna över. Fortfarande finns det en stor efterfrågan på snabba pengar genom timmer och utökade oljepalmsodlingar, vilket gör att WWF fortsätter kampen för regnskogens och orangutangens överlevnad.

Olle Forshed Expert regnskog och tropiskt skogsbruk

Så används din gåva

85%

Naturvård

15%

Insamling & administration

Den största andelen av pengarna går direkt till projekt för att rädda regnskogen. WWF använder också en del av medlen för att skydda hotade arter, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. Tack för ditt stöd för en friskare planet!

Vanliga frågor

Hur blir jag månadsgivare / fadder?

Tack för att du vill stödja vårt arbete! Du kan välja mellan nio olika fadderskap. Just regelbundenheten i din gåva har stor betydelse. Den bidrar till ett starkare WWF som kan fortsätta arbeta på bred front. Här hittar du all info om hur du anmäler dig.

Är det någon uppsägningstid eller bindningstid?

Nej, vi har ingen bindningstid, och ingen uppsägningstid för våra fadderskap med autogiro. Du kan när som helst avsluta ditt månadsgivande genom att kontakta vår Givarservice eller din bank. Tänk på att det kan ta upp till 5 bank dagar innan autogirot avslutas hos BGC.

Hur ger jag ett fadderskap i present?

Vad roligt att du funderar på att ge ett fadderskap som present! Det brukar vara en uppskattad present. Och ditt bidrag varje månad är värdefullt, för att vi ska kunna arbeta långsiktigt, för biologisk mångfald och hållbarhet. Här hittar du mer information för att ge bort ett fadderskap.

Vad innebär det att bli fadder hos Världsnaturfonden WWF?

Regelbundenheten i din gåva som fadder har stor betydelse. Den bidrar till att vi får bättre framförhållning och kan sätta in våra hjälpinsatser med större kraft. Som fadder blir du en symbolisk fadder för till exempel tigern. Då får du en möjlighet att under lång tid följa WWFs arbete för tigern och skydda andra utrotningshotade arter. Ditt stöd används direkt till att stoppa tjuvjakt, påverka beslutsfattare och sprida information. Läs mer om våra olika fadderskap.

Kolibri (Selasphorus rufus) i Alberta, Kanada
WWFs givarservice

Vi besvarar dina frågor om fadderskap, medlemskap och gåvor

Ring oss på 08-624 74 14
Öppet vardagar 08.00-18.00
givarservice@wwf.se

Orangutanger i träd

Nu rÄDDAR VI REGNSKOGEN.

AGERA MED WWF!

Bli REGNSKOGSfadder

Senast ändrad 27/12/21

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se