© WWF-Canon/Andy Rouse

 

 

Pressbilder

Anna Behm och Allan Carlson

Allan Carlsson och Anna Behm

Ladda ner högupplöst

 

 

Anna Behm

Anna Behm

Ladda ner högupplöst


 

Senast uppdaterad 2017-08-21

 

Vad gör WWF

WWF jobbar hårt för att rädda Afrikas bergsgorillor. En viktig del är stöd till nationalparks-myndigheterna i alla tre utbredningsländerna. Stora delar av stödet går till nationalparks-vakter som kan skydda bergsgorillor och övrig natur.

Mer fakta:

Gorilla i Afrika

 

IGCP
IGCP, International Gorilla Conservation Programme (Det internationella bergsgorillaprojektet) som jobbar med såväl forskning på djurens beteende — mer kunskap är mycket viktigt för att trygga artens överlevnad — som turist-planering och samarbete med kringboende lokalbefolkning för att trygga gorillornas livsmiljö. Trots flera års oroligheter och bakslag har projektet varit framgångsrikt när det gäller att skydda bergs-gorillorna. Senare under-sökningar visar att antalet bergsgorillor har ökat med 17% sedan 1989.


Förutom detta trenationsprojekt finns ett separat projekt i Bwindi i Uganda, där man arbetar med skydd och studier av den unika skogsmiljö som parken har. Det är av yttersta vikt att detta projekt går bra, för i Bwindi finns det enda område där bergsgorillan har möjlighet att öka signifikant i antal.

 

Bli Djungelfadder


Foto: © Steve Morello WWF

Hoten mot Afrikas bergsgorillor och regnskogar är överhängande. Aldrig tidigare har du haft möjlighet att så nära följa de utrotningshotade bergsgorillorna som nu.
Bli Djungelfadder och bidra till WWFs tropikskogsverksamhet!

Läs mer!