Gå till huvudinnehållet

 

AGERA FÖR PLANETEN

För att vända klimatkrisen och den snabba förlusten av djur och natur behöver alla – städer, länder, politiker, företag och privatpersoner – agera tillsammans.

Vill du också agera för planeten? Gå med i WWFs community Agera och anta olika uppdrag för planeten – just nu kan du även tävla om fina priser i vår Earth Hour-tävling!

Till Agera Tävla med WWF

VAR MED I EARTH HOUR 2024

AGERA FÖR PLANETEN TILLSAMMANS MED WWF

GÖR SKILLNAD I DIN VARDAG MED DE FEM B:NA

 

Därför kämpar WWF för klimat och biologisk mångfald

Om alla levde som i Sverige, så skulle det behövas runt 4 jordklot. Vi vet att den här ohållbara livsstilen påverkar klimatet. Den påverkar även djur och natur. På 50 år har populationerna av vilda ryggradsdjur i snitt minskat med 69 procent.*

När den biologiska mångfalden minskar blir ekosystemen känsligare. Utan fungerande natur kollapsar vår matförsörjning och ekonomi. Vi riskerar så grundläggande saker som ren luft att andas och vatten att dricka.

Samtidigt har vi en klimatkris där extremväder blir vanligare. En frisk natur med rikt djurliv kan skydda mot många av konsekvenserna. Som exempel har våtmarker en utjämnande effekt av översvämningar. Varierade skogar klarar torka bättre och minskar risken för skogsbränder, samtidigt som träd lagrar koldioxid. Och gräsmarker är stötdämpare vid häftiga skyfall.

Vi håller på att såga av den gren vi sitter på – både vad gäller klimatet och den biologiska mångfalden. Men vi kan vända utvecklingen. Det är dags för våra makthavare att agera.

*WWF Living Planet Report 2022

 

Tillsammans är vi världens chans.

Ha en fin Earth Hour!

FÖLJ WWF I VÅRA SOCIALA KANALER

Kontakt

Hur startade Earth Hour, hur många deltar egentligen, vad gör WWF för klimatet och vad kan du själv göra för att göra skillnad?

Kolla in våra frågor och svar om Earth Hour eller kontakta oss på earthhour@wwf.se.

Dela gärna:

Senast ändrad 14/03/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se