Gå till huvudinnehållet
Jenny Jewert
© Saga Sandin

Jenny Jewert

Expert hållbart Jordbruk & jordbrukspolitik

 • Vad har du för bakgrund/utbildning?
  Jag är naturvårdsbiolog och har även studerat statskunskap och journalistik. Jag bor sedan många år på landsbygden i Norduppland med kor, får, katt, man och tre barn.
 • Vad har du tidigare jobbat med?
  Jag har jobbat några år på länsstyrelsen med rådgivning till lantbrukare om skötsel av ängs- och hagmarker. Men mest har jag varit verksam som miljö- och vetenskapsjournalist för både dags- och veckopress, diverse tidskrifter och inom dokumentärfilmsprojekt. Jag har även skrivit och varit redaktör för böcker om genteknik och mat.
 • Vilka är dina specialområden?
  Den biologiska mångfalden i odlingslandskapet, men även hållbarhetsfrågor i ett bredare perspektiv. Hur ska vi bruka jorden för att försörja oss med mat, samtidigt som vi minimerar påverkan på klimatet, vattenmiljön och lämnar utrymme för fler vilda växter och djur i jordbrukslandskapet
 • Berätta om ett roligt minne från din tid på WWF?
  Att se vattenbufflarna Maud och Ellen rusa ut på strandängarna vid sjön Fysingen var en fröjd. Så imponerande med sina böjda horn, svarta päls och breda klövar anpassade för att röra sig på sanka marker. Dagar ute i fält är alltid en bra dag på jobbet!

Senast ändrad 15/06/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se