Gå till huvudinnehållet

Karin Glaumann

Expert sötvatten

  • Vad har du för bakgrund/utbildning?

Min akademiska bakgrund är tvärvetenskaplig med en kombination av studier inom naturkunskap, ekonomisk historia och kulturgeografi. Studierna har lett till en kandidatexamen i miljövetenskap och en masterexamen i geografi.

  • Vad har du tidigare jobbat med?

Innan jag tog tjänst på WWF 2018 så arbetade jag på Stockholm International Water Institute som är ett internationellt policyinstitut som specialiserar sig inom hållbar vattenförvaltning.  Där arbetade jag i sju år bland annat med att i samverkan med livsmedelsföretag ta fram verktyg för att minska vattenrisker i leverantörsledet samt med att lyfta vattenfrågan på den politiska agendan.

  • Vilka är dina specialområden?

Jag har rört mig över många tematiska områden under min karriär, men alltid med en koppling till vatten. Det innebär att min kompetens inom vattenområdet är bred. Med det sagt ligger mitt fokus nu på att säkerställa ett effektivt genomförande av EU:s vattendirektiv i Sverige, med fokus på vattenkraften som är en av de främsta orsakerna till att ni inte uppnår god vattenstatus.

  • Berätta om ett roligt minne från din tid på WWF?

Jag inledde min tid på WWF som sakkunnig för fiskfrågor och fick då möjlighet att resa runt en hel del i landet. Bland annat har jag haft förmånen att besöka laxodlingar i Trondheim, fiska räka och havskräfta på västkusten och laga braxenburgare uppe i Kalix. Otroligt lärorika och engagerande möten!

Karin Glaumann, Water Stewardship Manager Ladda ned

08 jan, 2019

Karin Glaumann, Expert sötvatten
karin-glaumann-7.jpg Ladda ned

14 maj, 2019

Karin Glaumann, Expert sötvatten

Senast ändrad 10/12/21

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se