Gå till huvudinnehållet

Nyheter|08 okt, 2019

Vi måste agera nu!

Orangutanger i träd

Stöd WWFs kamp för att stoppa utrotningen av vilda djur!

WWFs Living Planet Report 2018, som granskar tillståndet på planeten, visar att populationerna av vilda ryggradsdjur i snitt har minskat med 60 procent sedan 1970. I våras presenterade FNs vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES en stor rapport om tillståndet för jordens djur, växter och ekosystem med budskapet: ”En miljon arter riskerar utrotning”. Detta måste bli allmänt känt så att vi kan vända trenden, säger Joacim Skagerfält, insamlingschef, WWF.

 WWF vill att frågan om biologisk mångfald ska behandlas med samma angelägenhet som klimatfrågan. Därför behöver allmänhet, företag och politiker förstå vilka hoten mot biologisk mångfald är och vilka konsekvenserna blir när djur och natur försvinner eller trycks undan. Detta kommer höstens kampanj att uppmärksamma.

WWF fortsätter insatserna för att skydda världens mest utsatta arter. WWF arbetar runt om i världen med regeringar, lokala samhällen och andra partners för att skydda värdefulla livsmiljöer och hotade arter.

Besök vår kampanjsida med massor av information, bloggar och filmer:

Stöd WWFs kamp för att stoppa utrotningen av vilda djur!

Dela gärna:

Annat aktuellt

Vår planet behöver dig

Tillsammans är vi världens chans!

Bli månadsgivare

Genom din månadsgåva kan vi genomföra viktiga naturvårdsprojekt som främjar den biologiska mångfalden och arbeta för klimatet. Så att vi kan fortsätta njuta av vår fantastiska natur även i framtiden.

Stöd oss

Gåvan som gör skillnad för djur och natur

Din gåva går till projekt för att stoppa utrotningen, verka för biologisk mångfald och göra insatser för att stoppa klimatförändringarna. För djuren, för naturen och för människan!

Ge en gåva

Bli WWF-vän

Som WWF Vän bidrar du som stödjande medlem till naturvårdsarbetet, där pengarna kommer till stor nytta.

Senast ändrad 12/02/24

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se