Earth Hour Challenge

Earth Hour Challenge – tävla och minska ditt klimat- och planetavtryck!

Anmäl dig här: https://www.earthhourchallenge.se

Genom att delta i tävlingen Earth Hour Challenge i klimatappen Deedster kan du utföra mikrouppdrag för att minska din klimatpåverkan, räkna ut ditt eget klimatavtryck och även se hur du ligger till i jämförelse med dina vänner. Du kan utmana dig själv, vänner, familj eller kollegor.

Du kommer att kunna mäta ditt eget klimatavtryck, quizza på olika teman och göra mikrouppdrag. Utmana dig själv, eller dina vänner, för klimatet och den biologiska mångfalden! Earth Hour Challenge pågår i fyra veckor och leder fram till den globala manifestationen Earth Hour den 28/3 kl 20:30.

Om vi ska ha en chans att nå Parisavtalet om en begränsad uppvärmning till max 1.5 grader behöver vi vara många som tar ställning och agerar för klimatet och vår planet. Idag är svenskens genomsnittliga avtryck från konsumtion drygt 8 ton koldioxidutsläpp per år. Tillsammans har vi mycket kvar att göra för att nå en hållbar nivå på ca 1 ton per person och år. Men det går att vända trenden om vi agerar nu!

När vi är många som agerar planetsmart ger det nämligen stor effekt, både räknat i mängden utsläpp, men också som bevis på att det faktiskt är ganska enkelt och roligt att göra bättre val för oss och vår natur och planet.

Visste du till exempel att ett enda par jeans orsakar lika stora utsläpp som 197 begagnade? Genom att göra en liten förändring som att välja second hand kan du göra stor nytta för planeten. I tävlingen får du tips hur du kan ställa om i ditt liv, exempelvis runt hur du äter och konsumerar, och hur mycket koldioxidutsläpp du kan spara.

Forskarna är eniga, om inget drastiskt görs för att minska utsläppen av växthusgaser och stoppa artutrotningen riskerar vi vår framtid. Lyckas vi inte hålla uppvärmningen till max 1,5 grader står vi inför förändringar av sällan skådat mått. Men det finns hopp och det finns tid – även om tiden är knapp. Det är dags att agera för planeten – nu. Är du med oss?

Utmaningen startar den 2 mars. Lycka till – mest planetnytta vinner! Anmäl dig kostnadsfritt här, så kommer du att få mer information om hur du deltar:

DELTA HÄR

Ljus Earth Hour – Madrid, Spain

Så kan du delta

För många människor har Earth Hour blivit en högtidlig stund som efterlängtas av såväl stora som små. Det finns många sätt att engagera sig för klimatet och göra kvällen extra mysig, rolig och minnesvärd.

Tips och inspiration

Earth hour Många djur hotas

Filmer om Earth Hour

På Youtube hittar du en spellista med filmer att se under Earth Hour. Bli inspirerad, informerad och hänförd!

Earth Hour på Youtube

Cykeltur

Kommuner

Vad kommer er kommun att göra för att engagera er? Anmäl ert deltagande nedan, och inspirera era medborgare att agera för en ljusare framtid.

Läs mer här

Genomskinligt asplöv (Populus tremula)

Förskolor & skolor

Hur kommer er förskola eller skola att engagera er i Earth Hour? Visa ert deltagande, och inspirera andra skolor att agera för en ljusare framtid.

Läs mer här

Jorden

Företag & organisationer

Ta ställning för klimatet – engagera ditt företag, organisation, trossamfund eller er offentliga verksamhet i världens största miljömanifestation, Earth Hour.

Läs mer här

Testa dig själv med Klimatkalkylatorn

Testa dig själv i Klimatkalkylatorn

Dina val i vardagen spelar stor roll för hur mycket utsläpp du orsakar. Att äta mer vegetariskt, resa mer kollektivt, cykla mer och välja miljömärkt el i hemmet är enkla saker du kan göra för att minska utsläppen.

Kontakt

Hur startade Earth Hour, hur många deltar egentligen och vad gör WWF för klimatet?
Besök vårt forum för frågor och svar eller kontakta oss nedan.

Cecilia Stenström

Cecilia Stenström

Projektledare för Earth Hour

cecilia.stenstrom@wwf.se

Therese Wåtz

Therese Wåtz

Projektkommunikatör

therese.watz@wwf.se

Välj medlemskap

Ett medlemskap gäller per kalenderår. Välj mellan att betala hela medlemsavgiften på en gång eller att dela upp den månadsvis via autogiro.

Fyll i dina uppgifter

Faktureringsadress

Sverige

Välj betalsätt

Ha tålamod, din bank kontaktas.

 

Du kommer att skickas till PayEx hemsida när du har placerat din order

  • Läs och godkänn villkoren för att gå vidare med beställningen.

Fyll i dina kortuppgifter

Här fyller du i dina kortuppgifter och efter det kommer du vidarekopplas till tacksidan!

Fyll i ditt mobilnummer och öppna din Swishapp för att genomföra gåvan.

Fyll i uppgifter för faktura

Här fyller du i fakturainformation så vidarekopplas du efter det till tacksidan!

Dela gärna:

Senast ändrad 06/02/20

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se