Gå till huvudinnehållet
havsskoldpadda-Jurgen-Freund-WWF

WWF och Glacial

Ett samarbete för att minska plast i haven

Världsnaturfonden WWF och stålflasktillverkaren GLACIAL har ett samarbete för att minska plastkonsumtion och bidra till renare hav.

GLACIAL stödjer WWFs arbete med att minska förekomsten av plast i haven. Avtalet mellan WWF och GLACIAL är ett kombinerat partnerskaps- och licensavtal vilket innebär att GLACIAL donerar 10 kronor per flaska till WWF till förmån för världens hav. GLACIAL bedriver också egna insamlingskampanjer där pengarna går till WWFs arbete med att rädda haven.

Varför samarbetar vi?

Världens överkonsumtion av plast är ett problem som blir allt större och mycket av plasten hamnar i haven. En del av lösningen är att övergå till flaskor du kan använda flera gånger och sluta köpa fraktat vatten i plastflaska.

wave-våg-pixabay

”Vi är väldigt stolta över samarbetet med WWF. Både vi och WWF jobbar i grunden med att förändra beteenden och konsumtionsvanor. Vi är övertygade om att vi under lång tid framöver kan förse marknaden med alternativ till plastflaskan och samtidigt stödja WWF i deras otroligt viktiga arbete, .”

Pär Philipson, marknadschef  GLACIAL

Om GLACIAL

GLACIAL tillverkar en av de mest hållbara flaskorna för kall och varm dryck på marknaden, tillverkade i rostfritt stål och helt giftfria. GLACIAL grundades med syftet att erbjuda en produkt som kan ändra konsumtionsmönster och på så sätt om att bidra till en minskad användning av plastflaskor.

Läs mer

Samarbetsansvarig

Dela gärna:

Senast ändrad 06/07/23

Stäng sök

Har du frågor?

Besök Frågor och svar om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se