Gå till huvudinnehållet

Näringsliv för en levande planet

​Utan friska ekosystem och ett stabilt klimat kan varken samhällen eller ekonomier överleva. För att säkra tillgången till ekosystemtjänster krävs omfattande förändringar – här spelar näringslivet och den finansiella sektorn en oerhört viktig roll.

WWF arbetar för en framtid där företag driver sin verksamhet i harmoni med naturen. Vi behöver ett näringsliv som är anpassat för framtiden, som bidrar till att aktivt stärka ekosystemen och med verksamheter som drivs utan fossila bränslen.

Alla företag och finansiella institutioner – oavsett storlek – är viktiga för att nå visionen om ett näringsliv inom planetens gränser: Genom att minimera påverkan från sin produktion, sin verksamhet och sina kapitalflöden, men också genom kraften att inspirera och påverka sin bransch och våra beslutsfattare.

Hur gör din verksamhet störst skillnad?

 

Hållbarhet – en förutsättning för affären

  • Drygt hälften av världens BNP är beroende av friska ekosystem. Både klimatkrisen och förlusten av biologisk mångfald utgör därför stora risker för näringslivet.
  • Råvarubrister, produktionsstopp och skärpta miljölagar är bara några exempel som i allt högre utsträckning drabbar och riskerar att drabba företag och investerare.
  • En hållbar verksamhet främjar naturen istället för att skada den. Det rustar inte bara verksamheten för kommande utmaningar – utan medför affärsmöjligheter, som nya intäktsströmmar och marknader, mer effektiva resursflöden och bättre omvärldsrelationer.

VILL DU VETA MER OM WWF?


Bekräfta din prenumeration i mejlet som kommer. Kolla skräpposten ifall du inte fått bekräftelsemejlet i din inbox inom ett par minuter.

Följ oss:

Kontakta oss:

foretag@wwf.se
08-624 74 00

Senast ändrad 28/09/22

Stäng sök

Har du frågor?

Besök kontakt.wwf.se om du har några frågor.

För press

Besök vårt pressrum där du hittar pressmeddelanden, debattartiklar, rapporter, pressbilder samt WWFs talespersoner.

Telefon pressjour: 08-54657500
E-mail: press@wwf.se